چهارشنبه, ارديبهشت 5, 1403

اسلام بی نقص من (قسمت سوم)

اسلام بی نقص من (قسمت سوم)

بسم الله الرحمن الرحیم
اسلام بی نقص من (قسمت سوم)

برای ورود و صحبت در مورد موضوعی لازم است معنای لغوی و اصطلاحی آن دانسته شود؛لذا برخودلازم می دانم که ابتدا معنای لغوی و اصطلاحی اسلام را مورد بررسی قرار دهم:
اسلام از ریشه« سلم» و به معنای «سالم بودن، تندرست بودن ، صحیح بودن ، بی عیب بودن، واقعیت داشتن می باشد» واسلام پذیرش و تسلیم به خواست الهی است.
و در اصطلاح به معنای : « گرویدن به آیین آسمانی حضرت محمد صلّی اللّه علیه و آله را گویندکه یکی از ادیان توحیدی و ابراهیمی است و از جامعیت خاصی نسبت به دیگر ادیان برخوردار است.
واژۀ اسلام افزون بر معنای یاد شده برخود آیین وشریعت آسمانی آن حضرت نیز اطلاق شده است.»

همان طور که از معنای لغوی اسلام هم مشخص است ، اسلام بدون نقص است چرا که از طرف یک پروردگار بدون نقص، برای راهنمایی و درست زندگی کردن انسانها آورده شده است؛ ولی ذکر این مطلب ضروری است که " اسلام به ذات خود ندارد عیبی / هر عیب که هست از مسلمانی ماست"
برای همین هیچگاه نباید رفتارهای نامناسب برخی مسلمانان را به پای اسلام نوشت، اسلام مکتبی است که روش صحیح زندگی را نشان می دهد ، این به ما برمیگرددکه چقدر به این مکتب عمل کنیم یاچقدر هواهای نفسانی خود را در رفتارهایمان دخالت دهیم ؛ مردم چون از ما رفتاری مغایر با اسلام می بینند ، همه را به پای اسلام می نویسند؛ غافل از اینکه ما الگووتصویر جامعی از اسلام نیستیم، بلکه الگوی ما معصومین علیهم السلام هستندومطمئنا اگربهتر از این بزرگواران وجود داشت،خداوندمتعال برای تبیین دینش و الگوی مناسب این مکتب والا مقام معرفی می کرد.
دین یعنی روش زندگی و چون خداوند، هم خالق ماست و هم پرورش دهنده ما،پس واجب است که مسیرهدایت رابرای ما روشن کند؛واین هدف به وسیله یک کتاب مکتوب و الگوهای عملی آن کتاب میسر می شود.
اماچقدر باعث تاسف است که،باوجود این همه دستورات دینی، یک فرد مسلمان همسر خود راکتک بزند؛ حقوق همسایه را رعایت نکند، به مستمندان کمک نکندوفقط به فکررفاه خودوخانواده اش باشد!! چقدر برای یک مسلمان زشت است که آشغال روی زمین بیندازد تارفتگر بینوا خم شود و آن را بردارد، یا چقدر شنیع است که با زبان و رفتارش تمام عزیزانش رابیازارد...چقدر تاسف بار است که یک مسلمان،مادرش را به خانه سالمندان ببرد وآن بزرگوار،درغربت وتنهایی جان بسپارد!!
در حالیکه اسلام عزیز، به رفتارفوق عالی با والدین، بسیار سفارش کرده است.
اسلام به ما نیکو زندگی کردن را آموزش داده است؛ روشی که هم سعادت دنیوی به دنبال دارد هم سعادت اخروی؛ پس رفتار اشتباه برخی ازمسلمانان نباید مارا ازاسلام عزیزدورکند.
ان شاءالله همه مامسلمانان عامل به احکام فردی،اجتماعی،عبادی و... اسلام باشیم؛تاهم خودمان بهتر زندگی کنیم وهم آوازه ی دنیای اسلامی ما،بخاطراخلاق ورفتارخوبمان به دورترین نقطه ها هم برسد... هر چند اسلام آنقدر بی نقص وکامل است که روز به روز به تعداد افرادی که به آن روی می آورند،افزوده می شود.
برای تبیین بحث اسلام،قصد دارم اشاره ای مختصر نسبت به کتاب این دین و رهبرانش داشته باشم:
قرآن:
قرآن معجزه ی بزرگی است که به یک فرداُمّی(درس ناخوانده) یعنی پیامبر عزیزاسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله نازل شده است؛ وقتی شب مبعث شد و فرشته والامقام الهی برپیامبراسلام نازل شد، به ایشان فرمود: بخوان!! وپیامبر واقعا نمی توانستند بخوانند، سپس تمام قرآن یک باره به قلب نازنین ایشان نازل شد؛ این مسئله به نظر من فراتراز معجزه است، چرا که خیلی سخت است که یک انسان این معجزه عظیم را در قلب خود بپذیرد ؛( امامتاسفانه وقتی پیامبراسلام دعوتشان را شروع کردند، به ایشان لقب جادوگر دادند!)
ضروری است بگویم که معجزه، متناسب بامقتضای زمان نازل می شود، مثلا زمان حضرت موسی سحروجادو خیلی مرسوم بود؛ لذا معجزه ی حضرت موسی علیه السلام ، عصایشان بودکه در منظر فرعون و دیگرساحران به اژدها تبدیل شد؛ اژدهایی که بر مارهای جادوگران غلبه پیدا کرد وخیلی از آن ساحران به حضرت موسی ایمان آوردند؛ زمان پیامبر اسلام هم، شاعری و شعرهای جاهلی خیلی مرسوم بود و وقتی قرآن نازل شد همه متوجه شدندکه این کتاب از منتهای فَصاحت و بَلاغتِ زبان عربی برخورداراست ، شاید اگر حضرت رسول اکرم صلوات الله علیه درس خوانده می بودند، این معجزه اینقدربه چشم نمی آمد؛ به این دلیل و هزاران دلیل دیگر، قرآن معجزه ی بزرگی است که از طرف خداوند بی همتا برای هدایت بشر نازل شده است؛چراکه اگر چنین راهنمایی برای مردم وجود نداشت نقص در هدف خداوند _ یعنی هدایت – محسوب می شد.
قرآن کتاب خارق العاده ای است ؛ ظاهری دارد و باطنی ؛ «باطن قرآن یعنی معنایی فراتر از ظاهر کلمات قرآن؛ چه‌ آن‌ معنای نهفته، یکی‌ یا بیش‌تر، نزدیک‌ به‌ معنای‌ ظاهری‌ یا دور از آن‌ باشد. از پیامبر(ص) نقل شده که برای قرآن هفت بطن وجود دارد. برخی نیز تا هفتاد بطن برای آن شمرده‌اند.»
دانشمندان،تازه بعد از 1400سال به برخی از معجزات آن پی برده اند؛ ان شاءالله در ادامه،به برخی از این معجزات اشاره خواهیم کرد...
ادامه دارد...

نویسنده : فاطمه صالحی

منبع: سایت ویکی فقه،ویکی شیعه
فرهنگ لغت آذرتاش آذرنوش

از این نویسنده

  • نگاهی گذرا به فلسفه حجاب

    شکرگزاری و حال خوب (قسمت سوم)

    شکرگزاری و حال خوب (قسمت چهارم)

    شکرگزاری و حال خوب (قسمت دوم)

    شکرگزاری و حال خوب قسمت اول

Iran 80.3% Iran
United States 4.7% United States
Germany 3.3% Germany

جمع:

91

کشورها
امروز: 19
روز گذشته: 123
این هفته: 241
هفته ی گذشته: 639
این ماه: 2,101
ماه گذشته: 2,339

تماس با واحدهای اسوه

02155390120
02155482025
واحد وام، داخلی 1
واحد فرهنگی و ازدواج، داخلی 2
واحد رفاهی و خدماتی، داخلی 4
مدیریت:
02155377676
09911135529

ارتباط با ما

آدرس : تهران، میدان انقلاب، خیابان کارگر جنوبی، پایین‌تر از چهارراه لشکر، روبروی دانشگاه علامه طباطبایی (یا پمپ بنزین) کوچه شهید علی غیاثوند قیصری- بن بست آریا- پلاک 6 - زنگ سوم
ایمیل: info@osveh.org ساعت کاری موسسه: شنبه تا چهارشنبه 8 الی 16

کدام بخش از مطالب سایت برای شما جذابتر است؟
© 2024 osveh.org. All Rights Reserved

 Design & Developed by Fatima Co.