جمعه, ارديبهشت 7, 1403

قانون نامحرم،در تعطیلات،تعطیل نیست!

قانون نامحرم،در تعطیلات،تعطیل نیست!

(بسم الله الرحمن الرحیم)
قانون نامحرم،در تعطیلات،تعطیل نیست!
دختری هستم که حریم در ارتباط را به عنوان یک قانون برای خودم تعریف کرده‌ام و در میهمانی‌ها و دید و بازدیدهایی که به صورت فردی یا خانوادگی دارم، این حریم‌ها را حفظ کرده، از ارتباط منهای چارچوب، فاصله می‌‌گیرم. با این حال، با توجه به افزایش ارتباطات خویشاوندی در روزهای تعطیل سال، گاهی با مشکلاتی روبه رو می شوم؛ مثلاً بعضی از اطرافیان از چنین روشی به خوبی یاد نمی‌کنند یا تصور درستی از من در ذهن خود ندارند و تمام این رفتارها را به پای سخت‌گیری و مقدس‌مآبی من می‌گذارند. نسبت به این مسائل، چه واکنشی از خود نشان دهم؟
ما به دلیل ساختار روانی، ناگزیر از ارتباطیم و ارتباطات ما نیز از تنوع فراوانی برخوردار است. هر ارتباطی در قسمتی از ذهن و روان ما جای می گیرد و طبیعی است که با افزایش ارتباطات، اشتغالات ذهنی بیشتری خواهیم داشت. وقتی اشتغالات ذهنی زیاد شوند، یک مدیریت قوی می‌خواهد؛ تا مشکلی برای ما به وجود نیاید. برخی از ارتباطات نیز به دلیل حاشیه‌هایی که دارند، ممکن است حالت ویروسی به خود بگیرند؛ یعنی گاهی ما تلاش می‌کنیم که آن را پاک کنیم؛ ولی باز تکرار می‌شود و دوباره با آن روبرو می‌شوید.
وقتی شما صحبت از ارتباط با نامحرم می‌کنید، معنایش این است که به قدری محترم شده‌اید که برای خود، حریم و مرز ارتباطی در نظر می‌گیرید و می‌دانید که آن قدر ارزشمند هستید که نخواهید موضوع تفریح و سرگرمی دیگران باشید و نیز پیام دیگری هم دارد و آن این که شما به قانون‌های ارتباطی خداوند، احترام می‌گذارید و از چراغ قرمز‌ها عبور نمی‌کنید؛ نه به خاطر جریمه؛ بلکه به دلیل احترام و علاقه‌ای که به خداوند و برنامه پیشنهادی او، یعنی دین دارید. همه اینها نشان دهنده رشد شخصیتی شماست و به خاطر همه این پیشرفت‌هایی که داشته‌اید، شاید محترم هستید.
حرمت نامحرم
همان طور که در پرسش شما هم آمده، ارتباط با نامحرم، آسیب‌زاست و این آسیب‌ها برای شما دختر خانمی که در بالاترین شرایط عاطفی قرار دارید، ممکن است پررنگ‌تر باشد. از این رو، اگر بخواهید روی پیش گیری سرمایه‌گذاری کنید، تا ویروس‌های ارتباط، ذهن و جان زلال شما را کدر نکند، کاری عاقلانه و پسندیده است.
اکنون بعضی از آسیب‌هایی را که ممکن است در این ارتباط دچار آنها شوید، با هم مرور می‌کنیم:
1.از ارتباط با نامحرم، فضای احساسی تازه‌ای برای ما ایجاد می‌شود که یک طرف آن خوشایند و هماهنگ با خواسته‌های غریزی ماست و طرف دیگرش، تلخ و ناخوشایند است و چکش احساس گناه و بی‌ارزش شدن، مرتب بر سر ما کوبیده می‌شود و از همان خوشی‌های لحظه‌ای است که رنج سرزنش، همه خوشی‌هایش را تبدیل به ناخوشی و ناراحتی می‌کند و یک قانون ساده ریاضی می گوید: مثبت در منفی، نتیجه‌اش منفی است!
2. پیام ارتباط با نامحرم، این است که من هنوز به قدری برای خودم احترام قائل نیستم که بخواهم ارتباطات خودم را دسته‌بندی کنم.
3.ارتباط با نامحرم، باعث می‌شود که دستگاه عاطفی به صورت خودکار، روشن شود و با جذاب جلوه دادن آن به کمک وسوسه‌های شیطانی، ما را به ادامه و تقویت رابطه، تشویق کند. این مسیر، ممکن است نهایتی نیز نداشته باشد.
4. درگیری‌های عاطفی ناشی از ارتباط با نامحرم، می‌تواند مدت زیادی ذهن را درگیر کند و روی پیشرفت ما، تأثیر منفی بگذارد.
5. وقتی ما احساسات پاک خود را در بازار سیاه خرج کنیم، دیگر موجودی ما در بازار معنویت، کم می‌شود و به تدریج، رغبت‌های معنوی کم می‌شود؛ کم‌حوصله می‌شویم و بهانه‌جویی‌ها و تندی‌های ما شروع می‌شوند. پیش به سوی ارتباط سالم
1.ما برای مدیریت ارتباطات، نیازمند برنامه‌ریزی قبلی هستیم. پیش از آن که معرکه دید و بازدید‌ها داغ شود، مشخص کنیم که با چه کسانی ارتباط داشته باشیم و سطح ارتباط ما چگونه باشد و با چه کسانی نباید ارتباط برقرار کنیم.
2.برای یک ارتباط خوب با اقوامی که از محارم شما هستند، برنامه‌ریزی کنید و سعی کنید بیشتر وقت خود را با دایی، عمو و دیگر کسانی که محرم شما هستند و شما را با تمام وجود دوست دارند، پر کنید. همچنین در میهمانی‌ها از قبل اطلاع کسب کنید که چه کسانی از دختران اقوام هستند و برای خودتان مشخص کنید که شما مایلید با کدام یک از آنها ارتباط داشته باشید.
3.نکته مهم در مهارت ارتباط، این است که ما می‌توانیم با منش خود به دیگران یاد بدهیم که چگونه با ما رفتار کنند؛ مثلاً وقتی شما در برخورد با پسرخاله خود متانت و وقار خود را حفظ می‌کنید، با رفتار خودتان به او می‌گویید که از شوخی‌ها و رفتار سبک او به هیچ وجه خوشتان نمی‌آید. همچنین وقتی پوشش کامل و مناسبی برای خودتان انتخاب می‌کنید که نشان شخصیت کامل شماست، همین پیام را صادر می کنید.
4. نوع حرف زدن شما هم می‌تواند شخصیت واقعی‌تان را به دیگران معرفی کند. شوخی با نامحرم، گفت‌وگوی‌های صمیمی و خودمانی، گفتن خاطرات و مانند آن، می‌تواند زمینه ارتباط با نامحرم را فراهم آورد.
5. اگر در یک میهمانی، خانم یا محرمی نیافتید، سعی کنید وقت خود را با کارهای مفید، پر کنید؛ مثلاً در کارهای میهمانی کمک کنید یا مطالعه کنید و یا با تماشای تلویزیون، این فراغت را پر کنید. همچنین می‌توانید با بچه‌های کوچکی که توجه شما دنیایی از شادی را به آنها هدیه می‌کند، سرگرم شوید. حتماً برای چنین جلساتی، از قبل برنامه داشته باشید و حتی می‌توانید با هماهنگی خانواده، زمان حضور در چنین جمعی را محدود کنید.
6.به هیچ وجه شماره تماس خودتان را در اختیار نامحرم قرار ندهید و اگر کسی توسط دیگران به شماره شما دسترسی پیدا کرد و ارتباط پیامکی برقرار کرد، جواب هیچ کدام از آنها را ندهید؛ تا این ارتباطش خاموش شود. اگر این مسئله ادامه یافت، مسئله را با خانواده در میان بگذارید و با کمک آنها چنین ارتباطی را تمام کنید. ارتباط را قطع کنید!
اگر به هر دلیلی، ارتباط شما با نامحرم ایجاد شده، راهکارهای زیر را به کار گیرید:
1.اگر فرد نامحرم از خویشان است، با پوشش مناسب و مراعات حریم‌های گفت وگو، در جمع حضور یابید. حساسیت نشان ندهید. ممکن است شناخت آنها از شخصیت شما همزمان با رشد شما، رشد نکرده باشد و تصور سال‌های قبل را از شما در ذهن داشته باشند. پس برای معرفی شخصیت جدیدتان، نیازمند گذشت زمان و رفتارهای نوین هستید.
2. اگر یکی از هم سن‌های شما که در خردسالی هم‌بازی شما بوده، الان هم سعی دارد همان فضای احساسی را به وجود آورد، سعی کنید مراقبت بیشتری داشته باشید و تا آن جا که برای شما امکان دارد، از روبه رو شدن با چنین فردی، خودداری کنید.
3.به هیچ وجه با نامحرم تنها نمانید؛ زیرا هر قدر هم که خوب و کامل باشید، تنهایی می‌تواند زمینه خیال پردازی‌های ذهنی را ایجاد کند و این، برای شما ناراحت کننده است.
4.ممکن است در تفریحات گروهی، ناخواسته کلید ارتباط را روشن کنید؛ پس تفریحات خودتان، مانند والیبال، تنیس و... را با دختران اقوام انجام دهید.
5.ممکن است شما برای اجرای این برنامه معنوی، با مخالفت‌هایی از سوی دیگران و حتی تمسخر آنها روبه رو شوید و به شما برچسب عقب‌ماندگی بزنند؛ اما یادتان باشد که شما بین حرف خدا و دیگران، حرف خداوند را انتخاب کرده‌اید؛ پس مقاوم باشید و تلاش کنید دیگران را از دلیل کار خود به خوبی آگاه کنید. خیلی‌ها هم ممکن است غبطه چنین معنویت و تقوایی را بخورند و دوست داشته باشند جای شما و دارای چنین روحیه معنوی خوبی باشند. تلاش شما برای معنوی ماندن، همراهی فرشتگان را به همراه خواهد داشت. از هم‌نشینی با فرشتگان و آرامشی که خداوند بر دل شما می‌افکند، لذت ببرید. شما هستید که به دیگران یاد می‌دهید که چگونه با شما رفتار کنند. به زودی همه با شخصیت جدید و محترم شما سازگار خواهند شد و شما را ستایش خواهند کرد.

گردآورنده:زینب قاری
منبع:سایت پرسمان
ساب منو:احکام بندگی

از این نویسنده

Iran 80.4% Iran
United States 4.7% United States
Germany 3.3% Germany

جمع:

92

کشورها
امروز: 14
روز گذشته: 86
این هفته: 452
هفته ی گذشته: 639
این ماه: 2,312
ماه گذشته: 2,339

تماس با واحدهای اسوه

02155390120
02155482025
واحد وام، داخلی 1
واحد فرهنگی و ازدواج، داخلی 2
واحد رفاهی و خدماتی، داخلی 4
مدیریت:
02155377676
09911135529

ارتباط با ما

آدرس : تهران، میدان انقلاب، خیابان کارگر جنوبی، پایین‌تر از چهارراه لشکر، روبروی دانشگاه علامه طباطبایی (یا پمپ بنزین) کوچه شهید علی غیاثوند قیصری- بن بست آریا- پلاک 6 - زنگ سوم
ایمیل: info@osveh.org ساعت کاری موسسه: شنبه تا چهارشنبه 8 الی 16

کدام بخش از مطالب سایت برای شما جذابتر است؟