جمعه, ارديبهشت 7, 1403

شیعه هراسی در هالیوود (قسمت اول)

شیعه هراسی در هالیوود (قسمت اول)

بسم الله الرحمن الرحیم

شیعه هراسی در هالیوود (قسمت اول)

در هالیوود ابتدا در کنار تبلیغ و ترویج فرهنگ غرب آمریکایی اعم از کابالیسم، گنگستریم، میکی ماسیسم، آخرالزمانیسم، داروینیسم و مانند آن، علاقه ای کاذب نسبت به داستان ها و شخصیت های شرق باستان و غرب آسیا و خاورمیانه پیدا شد که در این قصه ها همواره انسان شرقی، موجودی شرور و خبیث و دغل بوده، که با فقر و بیچارگی دست و پنجه نرم می کند و زندگی خویش را از راه خلاف و قانون گریزی به پیش می برد.

دوربین سینمایی غرب سعی کرده است شرق اسلامی را با شکل و شمایل غربی و یا با برج های تخیلی هزار و یک شبی، همراه با مردمی فقیر و بزهکار نشان دهد! از این دسته فیلم ها می توان: دزد بغداد، پسر شیخ، مراکش، دروغ های راست، افشاگر، تصمیم اجرایی، جاسوس بازی، حکومت نظامی، دراکولای برام استوکر، ال سید، سالت، فرانتیک، بدون دخترم هرگز، شن قرمز، قفسه درد، منطقه سبز، امگا کد 2، اجرا، و قربانی را نام برد.

در این فیلم ها شرق راکد و یک نواخت است و قادر به تعیین هویت خود نیست و بیشتر وابسته و فرمانبردار می باشد. در همین نگاه، غرب دچار خشونت فرهنگی شده و هر آن چه را که نمی تواند با آن منطبق شود را بر نمی تابد و سعی می کند آن را نابود سازد! آنچه از مسلمانان ارائه می دهد، بدویت و عقب ماندگی و هرزگی است و در آن خشونت و تروریسم موج می زند! مسلمانی که در او مبانی بنیادگرایی، رادیکالیسم، خشونت، عدم عقلانیت و جنون، و تند روی دیده می شود و او مروج و مؤید تروریسم است.

سینمای غرب در بیان و ارائه چهره اسلام دچار کلیشه سازی شده و سعی دارد انسان ها را به مجموعه ای از ویژگی های مبالغه آمیز و غیر معمول منتسب کند؛ کلیشه ای که سعی در متحد ساختن همه دارد و یک اجتماع تخیلی فراهم می کند. هالیوود، همان گونه که مسلمانان را خون ریز نشان می دهد در مقابل، اروپاییان را افرادی متدین و دیندار که محافظ شرف اروپایی خویش اند، معرفی می کند. در این فیلم ها، مسیحیان و یهودیان در کنار یکدیگر به مثابه «خودی» به شمار می روند و مسلمانان، بیگانه و تروریست نشان داده و آنان را در ردیف نازی ها دانسته اند!

علل رونق فیلم های ضد شیعی در غرب
در سه دهه اخیر عللی باعث افزایش و رونق فیلم های ضد اسلامِ شیعی(و به تبع آن ضد ایران) در هالیوود به عنوان نماد غرب شده است؛ که اهم آنها عبارتند از:

1. پیروزی انقلاب اسلامی

2. تضعیف شوروی، پایان جنگ سرد

3. وقوع حادثه 11 سپتامبر.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، رویکرد پیچیده تری در فیلم های هالیوودی به وجود آمد و در واقع بسیاری از فیلم های هیولا محور دهه 80 هالیوود، بازتاب ترس های غرب از اسلام شیعی است که به شکل فیلم درآمده است. حتی جنس این فیلم های هیولایی نیز متفاوت با سایر آثاری از این دست بود که در دهه های قبل تولید می شد. از شاخص ترین این آثار می توان به سری فیلم های «بیگانه» اشاره کرد. هیولای بیگانه، هیولایی باستانی بود که از مکانی ناشناخته می آمد، در مغز رخنه می کرد و سپس به دل انسان ها می رفت و میزبان خود را می کشت!

در دهه 90 میلادی صراحت آشکارتری در لحن هالیوود نسبت به مسلمانان به وجود آمد و هیولاهای دهه 80 به تروریست های مسلمانی بدل شدند، که نابودی جوامع غربی را نشانه رفته بودند! فیلمی همچون «دروغ های حقیقی» جیمز کامرون از جمله همین آثار است. این نگاه بعد از سال 2000 میلادی رویکردی آخر الزمانی به خود گرفت و در فیلم های بسیاری نبرد نهایی اسلام و غرب به تصویر کشیده شد. حتی در دوره اخیر رجعتی به آثار تاریخی به وجود آمده و موضوعاتی که در دهه های گذشته در پرده مطرح می شد، اکنون به صورتی صریح دوباره مطرح گشت و همین موارد نشانگر آن است که ضدیت با اسلام موجی دیرپا در سینما بوده و تکثر فیلم های ضد اسلامی، مساله اتفاقی بودن ساخت این آثار را منتفی می سازد.

سریال های تلویزیونی و فیلم ها، شخصیت های اهریمنی با قیافه و چهره های عربی(اسلامی) که گاهی با وضعیت ظاهری مذهبی، برجسته می گردند، نشان داده می شوند که از اضطراب و نگرانی افکار عمومی بهره برداری کرده و ترس از اسلام را بر می انگیزد. کلیشه صورت های اعراب (مسلمان ها) به ویژه در کاریکاتورهای روزنامه ها، به نحو غم انگیزی یادآور تبلیغات ضد یهودی نازی هاست. اخیراً حتی برخی سازمان ها و تشکل های دانشجویی دانشگاه ها درگیر چنین تبلیغاتی شده اند که ظاهراً نسبت به خطرات ارتباط میان برانگیختن نژادپرستی و انزجار مذهبی و برانگیختن جنایات بی سابقه هولوکاست بی خبرند.»

ادامه دارد....

گردآورنده : پروانه مرادی سبزوار

منبع : پایگاه اطلاع رسانی حوزه

از این نویسنده

  • نگاهی گذرا به فلسفه حجاب

    شکرگزاری و حال خوب (قسمت سوم)

    شکرگزاری و حال خوب (قسمت چهارم)

    شکرگزاری و حال خوب (قسمت دوم)

    شکرگزاری و حال خوب قسمت اول

Iran 80.4% Iran
United States 4.7% United States
Germany 3.3% Germany

جمع:

92

کشورها
امروز: 40
روز گذشته: 86
این هفته: 478
هفته ی گذشته: 639
این ماه: 2,338
ماه گذشته: 2,339

تماس با واحدهای اسوه

02155390120
02155482025
واحد وام، داخلی 1
واحد فرهنگی و ازدواج، داخلی 2
واحد رفاهی و خدماتی، داخلی 4
مدیریت:
02155377676
09911135529

ارتباط با ما

آدرس : تهران، میدان انقلاب، خیابان کارگر جنوبی، پایین‌تر از چهارراه لشکر، روبروی دانشگاه علامه طباطبایی (یا پمپ بنزین) کوچه شهید علی غیاثوند قیصری- بن بست آریا- پلاک 6 - زنگ سوم
ایمیل: info@osveh.org ساعت کاری موسسه: شنبه تا چهارشنبه 8 الی 16

کدام بخش از مطالب سایت برای شما جذابتر است؟
© 2024 osveh.org. All Rights Reserved

 Design & Developed by Fatima Co.